Ik ben Carel

en Rotterdammer

We gebruiken GOOGLE translate voor de internationale weergave van deze site . Dit kan  hier en daar wat ongelukkige zins opbouw veroorzaken. Onze excuses daarvoor.

Wel zijn er van het boek door echte  "native speakers",  voor zowel Engels, Duits als Chinees vertalingen gemaakt, welke als bijlage  aan de internationale uitgave worden toegevoegd.

nlafareubebnbgcazh-CNzh-TWhrcsdaentlfifrdeeliwhuidgaitjajwkomsminoplptrorusrsksoesswsvtathtrukviyi

Ja,  dat ga ik jou vertellen.... Nee hoor   ! Mijn bezigheden bestaan uit werken  voor mijn brood, net als iedere rotterdammer dat doet.

Van mijn vak ben ik schoenmaker en werk bij een orthopedisch bedrijf, dat aangepaste schoenen maakt voor mensen met voet problemen.

Ja, het is dus nog echt vakmanschap. Ouderwets leer bewerken, tot het allemaal perfect past.

 

En daarnaast  heb ik  het rare plan opgepakt, om een ander soortig boek over/voor Rotterdam te maken. Natuurlijk is de prachtige en immer veranderende skyline van Rotterdam,met alle architectonische hoogstandjes al ruim voldoende voor een hele berg  "boeken  over Rotterdam". Maar het zijn en blijven  toch maar gebouwen, hoe mooi je ze ook vind. De  Rotterdammer, dat is een heel ander verhaal! Dat zijn we namenlijk allemaal samen , jij en ik , allemaal ! En het sal toch niet zo zijn, dat  "we"met z'n allen, niet een groot Rotterdams gevoel te vertellen hebben...

Dus ...daar ben ik mee bezig. Ik luister naar mensen die wat te zeggen hebben of  laat mensen hun verhaal optekenen, om dat  in een later stadium allemaal bij elkaar te voegen  tot een boek, dat van , door en voor Rotterdammers is gemaakt !

Na het aanvankelijke  optimistische  idee van "dat doen we even "( typisch Rotterdam) bleek er zoveel aandacht voor,  dat we het ook maar meteen  "goed gaan doen" (ook weer typisch Rotterdams, want half werk ken eg nie !) Het is nu nog een "zooitje" van alles door elkaar, maar dat blijft niet zo. Ik heb er een goed idee over  en samen met alle inzenders, moet het toch iets moois gaan worden...

 

ja tog ? Niet'tan ?